ІДІЛ намагається довести владі Росії, що саме вони відповідальні за теракт у «Крокусі»

Коментарi:

Терористи ІДІЛ знову заявили про свою відповідальність за стрілянину в "Крокусі" під Москвою та розкритикували росію за спробу перекласти провину на противників у "західному таборі".

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Про це йдеться в останньому випуску газети "Ан-Наба", яку розповсюджує ІДІЛ, пише телеграм-канал "Велика світова політика".

"Після гучної поразки росія не знайшла іншого вибору, окрім як спрямувати "звинувачення у змові" проти своїх супротивників у "західному таборі", щоб ухилитися від визнання свого великого провалу перед обличчям моджахедів", – йдеться у публікації.

Крім того, у виданні розкриваються деякі деталі плану теракту: троє бойовиків мають розстрілювати людей у "Крокусі", четверте – підпалити будівлю. Після цього бойовики збиралися вступити в протистояння з силовиками, які прибули на місце, але через неполадки зі зброєю терористи були змушені виїхати раніше. Джерело:

Росія офіційно звинуватила Україну

Сьогодні. 31 березня росія офіційно звинуватила Україну в причетності до теракту у «Крокусі». Про це йдеться у заяві МЗС РФ.

«Проведені російськими компетентними органами слідчі дії вказують, що сліди останніх терактів ведуть до України. Росія передала вимогою владі України арешту та видачі всіх причетних осіб», – йдеться у заяві.

Також Росія вимагає від України арешту голови СБУ Малюка у зв'язку з його заявами про причетність до підриву Кримського мосту та вбивства низки осіб у РФ (зокрема Татарського).

МЗС РФ загрожує Україні відповідальністю за «порушення зобов'язань щодо антитерористичних конвенцій».

Нагадаємо, Україна заперечує будь-яку причетність до теракту у «Крокусі».