На католицький Великдень Папа Римський закликав обміняти всіх полонених на війні в Україні

Коментарi:

Пропозиція прозвучала під час Великоднього звернення.

Папа Римський Франциск закликав використати формулу "всіх на всіх" в обміні полоненими під час російсько-української війни. Цю пропозицію він озвучив у Пасхальній службі в Римі, у посланні Urbi et Urbi – місту (Риму) та світу.

Особливу молитву, як зазначено у тексті Ватикану, Папа посилає за Святу Землю. На другому місці у цьому списку – Україна. Імшу та послання Urbi та Urbi транслювали у прямому ефірі по всьому світу.

На початку звернення Папа сказав, що його думки особливо спрямовані на жертви багатьох конфліктів у всьому світі, починаючи з конфліктів в Ізраїлі та Палестині, а також в Україні. «Нехай Христос, що воскрес, відкриє шлях світу для зруйнованих війною народів цих регіонів», – сказав він. "Закликаючи до поваги до принципів міжнародного права, я висловлюю надію на спільний обмін усіма полоненими між росією та Україною: всіх на всіх!" – зазначив голова католицької церкви.

Папа Римський закликав припинити війни, які мають серйозні наслідки для цивільного населення, і насамперед для дітей. У зверненні папи прозвучала фраза про те, що війна – це завжди поразка та абсурд. Світ не досягається зброєю, вважає Папа.

Всі ці висловлювання пролунали після скандальної заяви про білий прапор, яку має підняти Україна. Папа Римський Франциск раніше закликав до переговорів аби припинити війну в Україні. Поки що він повторює сказані раніше наче виправдання слова: «Ніколи не забувайте у тому, що війна – це поразка. У стані війни неможливо рухатися вперед. Ми повинні докладати всіх зусиль для переговорів, щоб покласти край війні. Молимося за це».