Ольга Харлан виграла чемпіонат України і поїхала до рідного Миколаєва

Коментарi:

У Києві триває комплексний чемпіонат України з фехтування. Він об’єднав усіх представників всіх видів спортивної зброї – рапіри, шпаги і шаблі.

30 і 30 березня медалі розіграли шаблістки. В особистому заліку прогнозовано перемогла Ольга Харлан, яка у фіналі перемогла партнерку по збірній України Юлію Бакастову – 15:7. Бронзові нагороди у олімпійських призерок одеситки Аліни Комащук і киянки Олени Вороніної.

У Києві Ольга Харлан виступала з олімпійською ліцензією, яку вона виборола разом із збірною України.
«Я вже багато разів брала участь у чемпіонаті України. Неодноразово вигравала його. Але певний мандраж все ж відчула. Тепер на пару днів поїду до батьків у Миколаїв. А потім назад в Італію. Можливо, нам ще дадуть тиждень відпочинку до Олімпійських ігор», – розповіла Ольга.

Нагадаємо, що Харлан виступає нині за збірну Києва. А найважчим для Ольги у столиці, очевидно, став четвертьфінальний поєдинок з Олександрою Бондар із Миколаєва. Рахунок 15:13. Бондар у підсумку – п’ята, ще одна миколаївська шаблістка – 16-річна Вікторія Коротченко – фехтувала в 1/8 фіналу і посіла 13 місце.

Нагадаємо, що Харлан, Бондар, Коротченко – представники різних поколінь спорту, але всі вони є вихованками тренера Артема Скорохода і Миколаївської СДЮСШОР із фехтування.

Сьогодні відбувся командний турнір шаблісток. Збірна Миколаївської області (Олександра Бондар, Вікторія Коротченко, Володимира Бабенко, Анастасія Цап) посіла четверте місце, поступившись у битві за "бронзу" черкащанкам 44:45.