П'ятеро чоловіків із Миколаївської та Одеської областей заплатили по 8 тисяч, щоб виїхати з України

Коментарi:

Гроші пропали, бо потенційних ухилістів затримали прикордонники

Читайте ПН в Telegram : тільки важливі новини

На транзитній ділянці автодороги "Одеса-Рені" прикордонники Білгород-Дністровського загону зупинили мікроавтобус, на якому намагалися виїхати до Молдови п'ятеро чоловіків призовного віку.

Водієм та організатором «туру» виявився 68-річний житель Одеської області. Цих клієнтів він знайшов через телеграми. І, отримавши та підтвердивши замовлення, він забрав п'ятьох чоловіків з Миколаївської, Одеської та Львівської областей у попередньо домовленому місці.

За організацію «трансферу» кожен із них заплатив по 8 тисяч доларів. У цю суму входило не лише перевезення, а й підробка військово-облікових документів, які дають змогу виїжджати за кордон.

Завдяки оперативній інформації співробітників, схему незаконного трансферу було виявлено. На правопорушників складено адміністративні протоколи за статтею 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення ("Незаконний перетин або спроба незаконного перетину державного кордону"). Відправлено повідомлення до Національної поліції про можливий злочин, передбачений статтею 358 КК України ("Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут або використання підроблених документів, печаток, штампів").

Водію загрожує кримінальна відповідальність за статтею 332 КК України ("Незаконне переправлення осіб через державний кордон України").