У Криму залишився новий корабель «Циркон», що не випустив жодної ракети

Коментарi:

Окупанти вивели з Криму майже всі свої бойові одиниці Чорноморського флоту, залишивши там лише ракетоносій "Циклон", який не випустив жодної ракети.

"Основною силою у них у Криму вважався флот. Зараз він фактично чи не в повному складі Крим залишив. Я маю на увазі, що більшість бойових одиниць, якщо брати носії крилатих ракет, фактично всі перебазовані, крім одного невдахи, який досі не запустив жодної ракети, хоч і вважається носієм крилатих ракет, це я про "Циклон зараз", – розповів спікер Військово-морських сил ЗСУ капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук.

Також перебазовано основні бойові одиниці, зазначив він.

"Можна сказати, що там залишили якщо не тих, кого не шкода, то тих, кого, мабуть, просто нема де розмістити в пункті базування в Новоросійську. Звичайно, там залишається певний склад кораблів, але найцінніші активи виведені", – додав Плетенчук.

«Циклон» побудований на Керченському суднобудівному заводі, 2023 року включений до складу Чорноморського флоту РФ без необхідних випробувань. "Циклон" – малий ракетний корабель проекту 22800 (шифр "Каракурт"). Проект 22800 розроблений ЦМКБ "Алмаз". Водотоннажність – 800 тонн. Довжина – 65 м, ширина – 10 м, осаду – 4 м. Швидкість максимальна – 30 вузлів. Дальність ходу – 2500 миль (при швидкості ходу 12 вузлів).Автономність – 15 діб.