У Миколаївській області заарештували ватажка лісових браконьєрів

Коментарi:

З вересня минулого року 38-річний мешканець Вознесенська організував схему незаконної вирубки до продажу деревини.

Залучив двох знайомих 20 та 23 років. Продавали за оголошеннями в інтернеті.

Оперативники Вознесенського районного управління поліції за підтримки роти поліції особливого призначення викрили чоловіків під час чергової порубки дерев у лісосмузі.

Браконьєрів доставили до відділку поліції. Того ж дня слідчі провели обшуки за місцем їхнього проживання. На території домоволодінь та на місці скоєння злочину правоохоронці вилучили бензопили, транспортний засіб, які використовували під час незаконної порубки та перевезення дерев.

За попередніми підрахунками, сума збитків, завданих навколишньому середовищу, становить понад мільйон гривень.

Нині слідчі проводять розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 246 КК України «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, що спричинило тяжкі наслідки». Санкція статті передбачає до семи років ув’язнення.

За процесуального керівництва Вознесенської окружної прокуратури слідчі повідомили лісовим браконьєрам про підозру у скоєні злочинів. Суд обрав запобіжні заходи: організатору – тримання під вартою з можливістю внесення застави, його спільникам – домашній арешт.

Нині поліцейські встановлюють інших осіб, причетних до вказаної злочинної діяльності, повідомили в поліції Миколаївскої області.