Віддавав накази катувати людей на Миколаївщині – покидька- нацгвардійця із Челябінська судитимуть заочно

Коментарi:

Окупанту за катування місцевих мешканців на колишній тимчасово окупованій території Миколаївської області загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Під час окупації Снігурівки російські військові проводили репресії проти місцевого населення і ув’язнили трьох чоловіків і жінку.

Зокрема, цим займався командир 2-ї групи спеціального призначення 23 загону спеціального призначення «Оберег» Уральського округу військ нацгвардії рф. Цей покидьок із Челябінська у званні капітана мав кличку «Сібірь».

Саме він віддавав накази про утримання і катування мешканців Снігурівки, в чому і сам безпосередньо брав участь, розповіли в пресслужбі прокуратури Миколаївської області.

Ув’язнених чоловіків по одному заводили до різних кімнат будинку та приміщення гаражу, де знущались, били, катували та імітували постріли біля голови. Вони хотіли вибити дані про місце розташування військовослужбовців ЗСУ, територіальної оборони, корегувальників та озброєння. У жінки намагались отримати інформацію шляхом погрози вбивством та психологічного тиску. Також схиляли їх до співпраці

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури слідчі заочно повідомили окупанту про підозру в жорстокому поводженні з цивільним населенням і віддані наказу про вчинення таких дій (ч. 1 ст. 438 ККУ), що карається позбавленням волі на строк до 12 років.

Досудове розслідування завершено, прокуратури скерувала обвинувальний акт до суду для розгляду по суті, повідомили у відділі комунікації поліції Миколаївської області.