Найпотужніший землетрус за останні 25 років обрушився на Тайвань, чекають ще й цунамі

Коментарi:

На Тайвані найпотужніший землетрус за останні 25 років, а японським островам загрожує цунамі.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Мінімум четверо загиблих та 97 постраждалих внаслідок серії землетрусів на Тайвані. Усього було нараховано близько чотирьох землетрусів магнітудою від 6,3 до 7,5 балів. Землетрус торкнувся схід Тайваню, знищивши будівлі та залишивши частину Тайбею без електрики.

Метеорологи прогнозують цунамі заввишки до трьох метрів, яке також може впасти на східне узбережжя. Місцева влада просить усіх громадян, які перебувають у небезпечній зоні, терміново евакуюватись.

У Тайбеї метро зупинилося повністю, а люди займаються своєю евакуацією самі. На сході країни повідомляють про зсув, що зійшов.

Влада Японії та Філіппін також закликає людей евакуюватися з прибережної зони, оскільки вони очікують цунамі заввишки до п'яти метрів. На сьогоднішній день відомо про чотирьох загиблих та 97 постраждалих жителів Тайваню.

Востаннє потужний землетрус на Тайвані був 21 вересня 1999 року. Під ударами опинився Цзіцзі. Тоді більше 2,4 тисяч людей загинули і ще більше 11 тисяч отримали поранення. На цей час також відомо, що без електрики залишилося 87 тисяч домогосподарств.

Компанія TSMC розпочала евакуацію виробничих площ.

КНР вже заявила про готовність надати допомогу жителям Тайваню, проте при цьому біля берегів острова вже 9 військових кораблів і до 30 вертольотів Китаю.