ТЦК викликатиме чоловіків від 25 років для оновлення даних та медогляду, – Генштаб ЗСУ

Коментарi:

Громадяни, які досягли 25-річного віку, буде взято на військовий облік військовозобов'язаних.

У Генштабі ЗСУ нагадали, що Президент підписав закон, яким зменшено з 27 до 25 років вік перебування громадян на військовому обліку призовників.

"Зокрема, громадяни, які досягли 25-річного віку, підлягатимуть зняттю з військового обліку призовників та взяттю на військовий облік військовозобов'язаних. Удосконалення організації військового обліку призовників здійснюється у контексті реформування системи підготовки громадян до проходження військової служби та готовності до виконання конституційного обов'язку щодо захисту ...З набранням чинності вищезгаданим Законом України територіальними центрами комплектування здійснюватиметься виклик громадян, які перебувають на військовому обліку призовників і досягли 25-річного віку для уточнення облікових даних, проходження медичного огляду та оформлення відповідних військово-облікових документів", – йдеться у повідомленні. у повідомленні.

З огляду на зазначене перебування громадян на військовому обліку призовників до досягнення ними 27-річного віку втратило актуальність і було зменшено до 25 років.

У Генштабі додали, що після підписання указу про демобілізацію терміновиків буде звільнено в запас близько 7000 осіб.