Сьогодні на фронті відбулося 50 бойових зіткнень, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на вечір 6 квітня.

Добігає до кінця 773 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації. Сьогодні зафіксовано 50 бойових зіткнень. Ворог завдав 8 ракетних та 83 авіаційних удари, здійснив 37 обстрілів із РСЗВ.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Лиманському напрямку відбито сім атак в районі Тернів, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку відбито 10 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Виїмка, Спірне, Богданівка, Кліщіївка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку відбито 5 атак в районах населених пунктів Новокалинове, Бердичі та Нетайлове Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Георгіївка, Новомихайлівка. Там він 16 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив дві атаки на позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Сьогодні здійснив дві безуспішні атаки позицій наших військ.

Авіація Сил оборони завдала ударів по 14 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та ЗРК. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по двох районах зосередження озброєння та військової техніки, пункту управління БпЛА, станції РЕБ противника.