Внаслідок нічного обстрілу Харкова загинули 6 людей

Росія атакувала Харків у ніч проти 6 квітня. Удар зазнав житлової забудови у Шевченківському районі, загинули 6 людей, ще 11 отримали поранення.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

У дев'яти постраждалих травми середньої тяжкості повідомив голова Харківської обласної адміністрації Олег Синегубов.

За його словами, пошкоджено щонайменше 9 багатоповерхових будинків, три гуртожитки, низку адміністративних будівель, магазин, АЗС, станцію технічного обслуговування та 10 автомобілів.

Синегубов зазначив, що за ніч Харків обстріляли двічі, зокрема ракетами із ЗРК С-300. Він наголосив, що приліт припав на «виключно цивільні об'єкти». Порушено кримінальну справу щодо порушення законів та звичаїв війни, повідомили у поліції Харківської області.

Крім цього, обстріли з боку Росії зазнали й інші українські регіони. У Запорізькій області удари припали на промислові об'єкти. Під Києвом у селищі Макарів постраждало одне із приватних підприємств. На Херсонщині під удар потрапив агропромисловий комплекс. Виникла пожежа. Люди не постраждали.

У зведенні Командування Повітряних сил ЗСУ йдеться, що вночі російські війська випустили територією України 32 ударні безпілотники типу Shahed і шість ракет різних типів. Три ракети – Х-101/Х-555 і один "Калібр", – а також 28 дронів вдалося збити.