Робимо укладку самостійно

Коментарi:

Має бути ділова зустріч, похід у ресторан чи побачення з цікавим чоловіком, а часу на відвідування перукарського салону немає? Нічого страшного! Стильне укладання можна зробити і в домашніх умовах. Потрібно лише дотримуватися порад, про які ми розповімо у цій статті.

Як підготувати волосся до укладки

Щоб зачіска вийшла бездоганною, спочатку потрібно помити голову з використанням гарного шампуню. Наприкінці процедури на кінчики волосся необхідно нанести тонким шаром кондиціонер для об'єму. Важливо, щоб він був рівномірно розподілений.

Після миття голови та нанесення кондиціонера волосся потрібно трохи підсушити за допомогою тонкого рушника з бавовни. Робиться це легкими рухами, без сильного тертя. Інакше зачіска розпушиться і виглядатиме безформною.

Перед укладанням доцільно нанести на коріння локонів спеціальний спрей для об'єму, а на кінчики – термозахисний засіб, щоб не пересушити їх феном. Волосся залишиться сяючим і пружним.

Інструменти для укладки

Щоб зачіска вийшла акуратною, потрібно обзавестися феном з насадкою, здатною подавати тепле повітря струменем у певне місце. Якщо волосся тонке і пряме, пристрій налаштовується на середню температуру та потужність. Для сушіння густого кучерявого волосся потрібне гаряче повітря.

Гарне укладання вимагає правильного вибору гребінця. Для частих пружних завитків підійде кругла або овальна щітка маленького розміру. Середній та великий аксесуар використовується для більш рівного та об'ємного укладання.

Якщо хочеться часто міняти зачіску, доведеться придбати додаткові інструменти. Можна відразу купити стайлер, здатний створювати кучері, випрямляти локони, робити гофре, і придатний для волосся будь-якої довжини. Це універсальний девайс, який може замінити праску, плойку, фен-щітку та електробігуді.

Особливості підготовки волосся до укладки

Якщо сушити відразу все волосся, зачіска вийде розпатланою. Для красивого та акуратного укладання їх спочатку розділяють гребінцем на дві частини – верхню та нижню. Верхню частину скручують у пучок і закріплюють затискачем на маківці.

волосся, Що Залишилося, поділяють на пасма, кожну з них трохи підсушують феном і витягують круглою щіткою або стайлером по всій довжині. Тепле повітря необхідно спрямовувати від коріння до кінчиків. Тоді волосся виглядатиме блискучим і гладким.

Локони на верхній частині голови сушать за допомогою широкої гребінця або стайлера, піднімаючи біля коренів для створення об'єму. Після того, як пасма будуть висушені гарячим повітрям, необхідно знову пройтися холодним обдуванням, щоб надати додатковий блиск.

Порада: щоб укладання трималося довго, на волосся до сушіння можна нанести трохи пінки. Вона дасть можливість швидко укласти зачіску та добре зафіксувати її.

Коли волосся добре просохне, приступають до створення укладання. Її тип залежить від особистих переваг і від довжини локонів. Пасма можна завивати, робити прямими, хвилястими, надавати зачісці легку недбалість. А потім нанести на неї трохи лаку та закріпити. Укладання готове.