Директор, який будував греблю в Орську за мільярд рублів, звинуватив у катастрофі гризунів

Коментарi:

До такої «оригінальної» версії росіяни виявилися не готовими.

Директор АТ «Спецбуд-3» Сергій Комаров, який брав участь у будівництві греблі, назвав причину прориву греблі за мільярд рублів.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

"Гризуни могли цю дамбу проточити, і цієї дірочки вистачило б, щоб вода пішла через дамбу", – сказав директор в ефірі програми "Час покаже".

При цьому, судячи з вигляду ведучих, до настільки «оригінальної» версії вони виявилися не готовими.

Слідчий комітет порушив кримінальну справу щодо порушення правил безпеки під час проведення будівельних робіт (частина 1 статті 216 КК) та про недбалість (стаття 293 КК). Винним загрожує до 7 років позбавлення волі. У прокуратурі заявили, що дамба в Орську була прорвана через погане технічне обслуговування, а підрядника «Спецбуд-3», який відповідає за проект, перевіряли на предмет розтрати бюджетних коштів.

Доктор технічних наук Володимир Тетельмін розповів, що, ймовірно, дамба була зроблена з неякісних матеріалів, чутливих до розмиву водою. Також однією з причин прориву греблі стало неприємне ставлення до її ремонту та обслуговування. Збитки житла від повені в Оренбурзькій області можуть перевищити 21 млрд рублів, оцінював раніше заступник голови Мінбуду.