"Конфлікт на ґрунті служби в армії". За що військовий убив 10-класника на фунікулері у Києві

Коментарi:

У неділю у Києві на станції фунікулера сталася трагедія. За даними слідства, військовослужбовець Артем Косов убив 10-класника Максима Матерюхіна.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Як сталося вбивство

7 квітня у Києві на станції фунікулера було скоєно вбивство. За даними слідства, між чоловіком та юнаком виник конфлікт.

Після виходу із вагона фунікулера на верхній станції чоловік штовхнув підлітка. Той упав, розбив головою скло та отримав смертельний поріз шиї.

Інший питає, чи викликана швидка. Медики прибули на місце події, але було пізно. Неповнолітній помер на місці.

"Конфлікт на ґрунті служби в армії"

Загиблий Максим Матерюхін був учнем 10 класу, йому виповнилося 16 років.

Військовий, що вбив його, – це 30-річний сержант, водій Управління державної охорони Артем Косов. Він затриманий і усунений від роботи.

За даними правоохоронних органів, військовий перебував у стані алкогольного сп'яніння.

"Між Косовим та учнем 10-го класу Максимом Матерюхіним виник словесний конфлікт на ґрунті служби в армії. Коли Косов та Матерюхін вийшли з вагону, то Косов накинувся на підлітка, вони втратили рівновагу та впали на скло, внаслідок чого підліток головою розбив скло та порізав шию", – розповів співрозмовник у поліції.

Наразі військовому готуються оголосити підозру у умисному вбивстві, за яке загрожує до 15 років ув'язнення.

Вбивця намагався втекти

Співробітниця столичного фунікулера, яка була свідком вчорашньої події, підтвердила столичним журналістам, що військовий був нетверезий і намагався втекти після скоєного.

За словами жінки, бійка між військовим і підлітками почалася ще у вагоні фунікулера.

"Коли підліток упав і розбив скло, мабуть, від шокового стану він встав і ще пройшов кілька метрів, але потім упав і помер. Через деякий час приїхала швидка і поліція. Поліцейські одразу затримали військового, який скоїв вбивство, опір не чинив", – Додала співробітниця фунікулера.