На садиста із Ставропільского краю за злочини в Миколаївській області подають в міжнародний розшук

Коментарi:

Російський садист імітував відрубування пальців, бив та принижував місцевих мешканців під час території Миколаївської області.

Ідентифікували цього 28-річного покидька із 205-ї окремої мотострілецької козачої бригади рф. На момент злочину він перебував на посаді механіка- водія із місцем постійної дислокації у місто Будьонновськ Ставропольського краю.

Це сталося на початку жовтня 2022 року у селі Широківської громади Баштанського району, яке на той час було тимчасово окупованим. Підозрюваний ув’язнив трьох місцевих мешканців та застосовував відносно них фізичне та психологічне насильство, імітуючи відрубування пальців, принижуючи честь і гідність з метою отримання відомостей про осіб, які чинили опір окупантам.

За процесуального керівництва прокуратури слідчі заочно повідомили окупанту про підозру в жорстокому поводженні з цивільним населенням (ч. 1 ст. 438 Кримінального Кодексу України), що карається позбавленням волі на строк до 12 років.

Наразі готують матеріали для оголошення підозрюваного у міжнародний розшук та для застосування процедури спеціального досудового розслідування, які дозволять суду ухвалити вирок за відсутності обвинуваченого.

Триває розслідування, повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.