Сьогодні на фронті сталося 48 бойових зіткнень, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація станом на вечір 8 квітня.

Триває 775 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Сьогодні зафіксовано 48 бойових зіткнень.

Ворог завдав 3 ракетних та 76 авіаційних ударів, здійснив 61 обстріл з РСЗВ.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснює обстріли населених пунктів з території рф.

На Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито атаку в районі Тернів Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник здійснив 8 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Спірне, Кліщіївка, Андріївка Донецької області. Там ворог за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку відбито дві атаки в районі Бердичів, де ворог намагався витіснити наші підрозділи із займаних позицій.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати атаки в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, де ворог, за підтримки авіації, 20 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив дві атаки в районі Старомайорського Донецької області та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Сьогодні противник здійснив три безуспішні атаки..

Авіація Сил оборони завдала ударів по 4 зенітно-ракетних комплексах та 7 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по засобу ППО, двох станціях РЕБ та двох районах зосередження особового складу ворога.