З ініціативи Сирського із законопроекту про мобілізацію виключили демобілізацію

Коментарi:

Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки виключив із документа про мобілізацію положення про демобілізацію військових.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Про це повідомляють столичні видання. І уточнюють, що ініціатором вилучення демобілізації військових став головком ЗСУ Олександр Сирський.

У листі до міністра оборони Рустема Умерова Сирський пише, що питання звільнення зі служби розглянути окремим законопроектом.

"Водночас окремі положення законопроекту, враховуючи значну кількість депутатських правок, вимагають більш детального аналізу та додаткового вивчення. З урахуванням зазначеного пропонується питання підстав звільнення з військової служби, а також введення на законодавчому рівні ротації військовослужбовців нормувати окремо шляхом розгляду в іншому законопроекті" , – Написав головком.

Народний депутат Олександр Федієнко (партія Слуга народу) підтвердив, що оборонний комітет видалив із закону про мобілізацію статті про демобілізацію.

"Підтверджую те, що комітет після проведення консультацій з головнокомандувачем погодився врахувати пропозицію головнокомандувача. Уряд зобов'язаний внести на розгляд парламенту окремий законопроект із цими положеннями", – написав він.