Під Одесою затримали «переселенку» з Миколаєва, яка вела один із телеграм-каналів для Шарія

Коментарi:

Правоохоронці затримали мешканку Миколаєва, яку підозрюють у перешкоджанні ЗСУ та інформаційній діяльності на підтримку держави-агресора.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

"Під Одесою затримано колаборантку, яка розповсюджувала фейки про Сили оборони і вихваляла Путіна в соцмережах. Зловмисниця виїхала з Миколаєва, і оформила статус ВПО на Одещині.

За наявними даними, затримана входила до "активу" забороненої "партії Шарія" і співпрацювала з російською розвідкою".

Зазначається, що за вказівкою ворога жінка адмініструвала Телеграм-канал, у якому популяризувала кремлівський режим та окупаційні угруповання РФ, які воюють проти України.

За даними слідства, колаборантка підтримувала зв'язок із окупантами через своїх батька та брата. Вони ще до початку повномасштабного вторгнення РФ виїхали до Росії, а після захоплення лівобережжя Херсонщини добровільно приєдналися до місцевого "філії" окупаційного МВС РФ.

За даними прокуратури, підозрювана дискредитувала заклик на військову службу до ЗСУ та закликала українців ухилятися від мобілізації. На Telegram-каналі її авторства систематично виходили матеріали та фото з адресами у Миколаєві, за якими перебувають працівники ТЦК під час виконання завдань на заклик громадян України.

У березні 2024 року жінка поширила інформацію про засоби уникнення місць проведення мобілізаційних заходів. Вона описувала в ній порядок дій щодо запобігання та перешкоджання законній діяльності працівників терцентрів комплектування та соцзахисту, у тому числі силовим способом.

Підозрювану затримано у порядку ст. 208 КПК України. Під час обшуку у квартирі жінки вилучено мобільний телефон із доказами незаконної діяльності.

Наразі підозрюваної обрано запобіжний захід – утримання під вартою.