Україна продає Миколаївську область Великобританії: у ЦПД спростували російський фейк

Коментарi:

Центр протидії дезінформації спростував російський фейк із приводу "новини" про нібито продаж українських областей Франції та Великобританії.

Читайте МН у Telegram: тільки важливі новини

По Telegram-каналах полетіла новина, що українська влада нібито продає Одеську область Франції, а Миколаївську пообіцяла передати Великій Британії.

Як пояснили ЦПД, росіяни взяли за основу фейку фотографії народного депутата України з грудня 2022 року. Крім того, інформацію про "продаж" українських областей ворожі Telegram-канали також використовували стару та хибну.

"Насправді це фейк, який є частиною плану з дискредитації української влади. Проаналізувавши цю "новину", Центр встановив, що рашисти розповсюджували ідентичну інформацію раніше – у грудні 2022 року", – повідомили в ЦПД.

"Мета цієї інформаційної кампанії – створити ілюзію несамостійності України та посіяти невпевненість українців у майбутньому країни", – наголосили в українській установі. У ЦПД також закликали перевіряти інформацію, звертати увагу на джерело поширення і ставитися критично до подібних "новин", щоб не дати ворогові ввести себе в оману.