Що таке EVA килимок і для чого він потрібний?

Коментарi:

Кожен автоаматор намагається підтримувати чистоту у салоні свого авто. Тому регулярно проводить там прибирання та використовує різні аксесуари. Популярні зараз автомобільні EVA килимки. Чому вони такі затребувані і що являють собою? Про це далі.

Що таке EVA?

Це скорочена назва матеріалу етиленвінілацетату. Він являє собою полімер, що відрізняється хорошою міцністю та еластичність. ЄВА гнучкий, зносостійкий матеріал, який не боїться хімічних речовин, впливу вологи, бруду та пилу. Крім того, він не токсичний, не має неприємного запаху, екологічно чистий, а також не викликає алергічних реакцій.

Етиленвінілацетат вважається інноваційним матеріалом, який українські виробники почали використовувати нещодавно. В його основі спінений каучук. Цей легкий та практичний матеріал ідеальний для виробництва килимків із унікальними властивостями.

Вироби на його основі виходять міцними, довговічними та невагомими. Матеріал використовується в багатьох сферах, а килимки з нього затребувані не лише автомобілісти.

Особливості EVA автокилимків

Чому вироби зі спіненого матеріалу стали такими популярними? Секрет у практичності, зручності та доступній вартості. Купивши такі аксесуари для свого авто, ви не тільки підвищите свій комфорт, а й на 100 відсотків захистіть салон автомобіля від намокання, забруднень та пилу.

Розкажемо про головні переваги таких виробів:

  1. Важливий момент матеріал не вбирає воду, а затримує її в спеціальних осередках. Це запобігає намоканню оббивки підлоги машини, а також взуття водія та пасажирів.
  2. Килимки EVA практично невагомі. Вони в 4 рази легші, ніж вироби з ПВХ і в 5 разів менше важать, ніж гума.
  3. Вони не втрачають свою форму і структуру ні в зимові морози, ні в літню спеку.
  4. Матеріал не піддається впливу грибків та плісняви, за ним легко доглядати.
  5. Аксесуари міцні, практично не зношуються, їх складно пошкодити, якщо не зробити це спеціально.

Крім того, килимки доступні у найрізноманітніших кольорах. Ви можете купити стриманий класичні варіанти (чорний, сірий, коричневий) або вибрати найяскравіші кольори, які вам тільки заманеться.

Часто на килимках роблять кант протилежного кольору або пришивають шильдики під назвою марки авто. Це робить їх декоративнішими. Відшивають EVA килимки під конкретну марку та модель автомобіля, тому вони точно підійдуть за параметрами.

Купівля відповідної моделі

Найвигідніше купувати комплект із кількох виробів. Це дозволить оформити все в одному кольорі та стилі, зробивши салон презентабельним та доглянутим. У набір входить виріб для водія та переднього пасажира, килимки для задніх рядів, а також модель багажника.

Вирішивши придбати килимки в авто з EVA-матеріалу, ви робите правильне вкладення. Адже тепер вам будуть не страшні зливи, снігопади, бруд і пил, а прибирання стане набагато простішим і швидшим, тим більше, що ціна виробів доступна для будь-якого автомобіля.

Джерело: сайт evasota.com