У Чорному морі окупанти перефарбовують кораблі та малюють субмарини на асфальті

Коментарi:

Російські окупанти обрали нову тактику у морі. Вони можуть застосовувати для нічних атак України підводні човни.

«Ворог, розуміючи всю небезпеку виходу із захищеної гавані, наскільки це можливо, почав застосовувати саме субмарини. І зараз у морі також знаходиться «Варшав'янка» 636 проекту, носій крилатих ракет», — повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Він розповів, що застосування підводних човнів фіксують не вперше. Наразі Україна з'ясовує, чи причетні вони до нічних обстрілів.

«У разі підтвердження це буде вже схожим на такий вибір тактики. Що все ж таки вони вирішили діяти саме таким чином. Але, гадаю, сьогодні згодом ця інформація доповнюватиметься», — додав Плетенчук.

Окупанти намалювали підводний човен на асфальті

Також спікер прокоментував дії ЗС РФ у Новоросійську. За його словами, ворог намагається захистити суд від ударів БПЛА, заблокувавши прохід до них.

«Це, звісно, не все. Вони ще намалювали субмарину, наприклад на асфальті», – зазначив Плетенчук.

Крім того, російські сили взялися фарбувати свої кораблі. Спікер ВМС запевнив, що такий камуфляж може допомогти лише у разі атаки «у тумані кукурудзником із нетверезим пілотом». Він пояснив, що для дронів колір фарби вночі не має жодного значення, адже вони мають тепловізійне бачення.

Це такі спроби візуально розбити силует корабля. Це технології Другої світової війни», – додав Плетенчук.