Віталій Кім оцінив погрози для енергетики у Миколаївській області

Коментарi:

Потрібне якісне та доступне ППО, щоб забезпечити стабільний захист

Військові успішно нейтралізували 20 російських ударних дронів за останні два дні, включаючи вісім з них лише в ніч на 11 квітня. Атаки росіян спрямовані на енергетичну інфраструктуру регіону.

Про це повідомив начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім у ході телемарафону.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

"Ми успішно відновили електропостачання в перерахованих районах до восьмої години, а до другої години дня (10 квітня, – ред.) усунули всі обмеження. Ми підготувалися до цього з осені, працюючи в партнерстві з бізнесом та розвиваючи альтернативні джерела енергії", – зазначив Віталій Кім.

Віталій Кім також наголосив, що для захисту енергетичної інфраструктури від атак українські військові активно нарощують засоби для протидії російським дронам.

"Ми вже майже рік займаємося зміцненням пасивної безпеки, і наші заходи дієві. Однак ми розуміємо, що ефективність залежить від нашої оборони та наявності засобів протиповітряної оборони (ППО). Нам потрібне якісне та доступне ППО, щоб забезпечити стабільний захист", – наголосив глава. обласної військової адміністрації.

Віталій Кім також зазначив, що Миколаївська область виробляє значну кількість електроенергії завдяки роботі атомної станції, яка забезпечує енергією усю Україну.

"Ми будемо, як і кожен регіон, мати електрику, якщо матиме стійкість вся система. У нашому випадку ситуація краща з точки зору енергетичної незалежності та безпеки. Але в цілому загрози існують", – додав чиновник.