Вночі росіяни атакували об'єкти енергетики в Одеській, Миколаївській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Коментарi:

У ніч проти 12 березня російські загарбники атакували об'єкти енергетики в Одеській, Миколаївській, Херсонській та Дніпропетровській областях.

"Працювали над знищенням повітряних цілей не лише Повітряні сили, а й мобільні вогневі групи. І в нашій зоні відповідальності, на нашому напрямку ВМС сьогодні теж мали точну роботу та збили дрон на Миколаївщині. Також по одному на Одещині та Херсонщині було знищено... Найбільш потужно спрямував хвилю дронів ворог на Дніпропетровщину. У кожній із цих областей під атакою були об'єкти енергетики", – розповіла керівник об'єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Гуменюк.

Також вона поінформувала, що під час сьогоднішньої атаки у росіян "був момент перечікування, перевірки тих маршрутів, які вже були застосовані після тієї масованої ракетно-дронової, досить комбінованої атаки з різними видами зброї".

"Вони використовували, в принципі, досить класичні маршрути, розосереджували, як правило, як вони роблять завжди, дрони у різних напрямках для того, щоб навантажити систему протиповітряної оборони, але до такої роботи ми вже готові. Ворог удосконалюється, шукає тактики і ми не відстаємо. Ми вишукуємо способи протидії, максимально ефективні", – наголосила Гуменюк.