У Павлограді хлопчик з'їв свіжу полуницю та помер

Коментарi:

Шестирічна дитина з Павлограда померла у дніпровській лікарні після того, як поїла полуницю.

Минулого четверга в Дніпрі сталася резонансна трагедія: від свіжої полуниці, напханої хімічними препаратами, помер шестирічний хлопчик, повідомляє Суспільне з посиланням на власні джерела.

Дитина, яка проживала у Павлограді Дніпропетровської області, з'їла свіжу полуницю, після чого почувала себе погано. У нього почалася діарея, сильний біль у животі, шкірні висипання. Температура почала різко підвищуватися. Його госпіталізували до однієї з лікарень обласного центру, проте стан здоров'я різко погіршився, було зафіксовано поліорганну недостатність та шок.

Українське МОЗ, коментуючи трагедію, нагадав, що саме полуниця очолює список забруднених продуктів: її піддають обробці інсектицидами та фунгіцидами, а також іншими хімічними препаратами, причому іноді не дотримуються норм, що й призводить до накопичення отрут у таких ягодах.

Фахівці з охорони здоров'я нагадують підприємцям, які вирощують полуницю та інші ягоди на продаж, що при цьому процесі слід застосовувати сертифіковані засоби захисту та добрива. Також наголошується, що покупцям слід завжди ретельно мити ягоди, фрукти та овочі перед вживанням у їжу.