На півдні України СБУ запобігла замаху на начальника ОВА

Коментарi:

СБУ запобігла замаху на начальника Херсонської ОВА Олександра Прокудіна

"Місцевий житель Херсона був затриманий 10 квітня. Він організовував разом із ворожими спецслужбами замах на Прокудіна", – заявив голова Служби безпеки України Василь Малюк.

За його словами, з глибини 12 км було запущено новий зразок ворожого fpv-дрону. Зрадник безпосередньо на місці вів візуальне спостереження та коригував вогонь по машині Прокудіна.

"Все це вдалося задокументувати. Його затримано на стадії завершеного замаху. Ворожий дрон, за рахунок наших РЕБів, посаджений вчасно", – зазначив голова СБУ.

Малюк також повідомив, що СБУ постійно протидіє проникненню ворога на об'єкти критичної інфраструктури, локацію підприємств ОПК.

"З останніх реалізацій — затримано агента ФСБ у Дніпрі, який знімав на телефон ТЕС і готував відповідні удари. Разом із колегами з внутрішньої безпеки Нацполіції затримали колишнього міліціонера у Запоріжжі, який дуже тісно працював по об'єктах ОПК. Затримано кількох співробітників "Укрзалізниці", які надавали інформацію ворогові щодо логістичних переміщень зброї та засобів поразки", – перерахував чиновник.

Загалом, за його словами, за минулий рік виявлено та задокументовано 47 агентурних мереж. З початку року виявлено 11 зловмисників. Усіх їх затримано.