На захопленому Кінбурні в Покровці та Василівці орудував російський садист

Коментарi:

На Кінбурнському півострові військовослужбовець рф надавав підлеглим накази на затримання місцевих жителів.

Згодом їх вивозили на територію окупованої Херсонщини та піддавали катуванню.

Так було 23 серпня 2022 року. Окупанти зайшли до будинку мешканця села Василівка. Мотузками та ганчірками замотали чоловікові голову, зв'язали руки та посадили у кузов КамАЗа. Далі його вивезли в Херсонську область, де утримували щонайменше сім днів. За час полону чоловіка катували. Згодом його вивезли до Херсона, де викинули роздягненим, без документів та одягу.

На початку вересня 2022 року цей садист приїхав до будинку місцевої мешканки, знову наказав своїм підлеглим надіти на жінку кайданки. Їй замотали голову рушником та повезли до одного з будинків у селі Покровка. Там її вночі прикували наручниками до стільця, а вранці завантажили в багажник легковика і вивезли на Херсонщину. Її ще сім днів тримали без їжі та води у неналежних умовах та постійно загрожували. Через деякий час її знову завантажили в автомобіль та викинули біля села Покровка, розповіли в пресслужбі прокуратури Миколаївської області.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось УСБУ в Миколаївській області.

Миколаївська обласна прокуратура затвердила та скеровала до суду обвинувальний акт стосовно цього командира артилерійського взводу козачої бригади «Дон» нзф рф за фактом порушення законів та звичаїв війни.