Віце-президентка США особисто закликала Зеленського припинити атаки на російські НПЗ – ЗМІ

Коментарi:

Віце-президент США Камала Харріс особисто закликала президента України Володимира Зеленського припинити атаки на російські НПЗ. Це було в лютому на Мюнхенській безпековій конференції, але український президент від цієї рекомендації "відмахнувся".

Про це повідомляє The Washington Post.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Це прохання, за словами джерел, розлютило Зеленського та його помічників, які розглядають низку ударів Києва по російських енергетичних об'єктах за допомогою безпілотників "як рідкісна світла пляма" у війні з РФ.

Зеленський відмахнувся, не знаючи, чи закликає Харріс консенсусну позицію адміністрації Байдена. Але наступні тижні Вашингтон підкріпив це попередження у численних розмовах із Києвом.

Однак Україна лише подвоїла свою стратегію, завдавши ще кількох ударів. Ці інциденти "погіршили напруженість у і без того натягнутих відносинах" після того, як американська допомога Україні зупинилася у Конгресі.

Американські чиновники анонімно розповіли, що справа не лише в тому, що удари по російським НПЗ можуть збільшити ціни та інфляцію, чого Байден не хоче за рік виборів. Але також зростання цін на енергоносії "ризикує послабити європейську підтримку допомоги Україні".