Протикулькові війська: міноборони рф відзвітувало про знищення небезпечної повітряної кулі, запущеної з України

Коментарi:

Після такого повідомлення військових від сарказму не втрималися навіть пропагандисти

Російське міноборони 16 квітня заявило, нібито вранці у вівторок «Київ намагався здійснити терористичну атаку» на Росію якоюсь малорозмірною повітряною кулею. На його пропагандистське твердження, ППО знищило об'єкт над територією Курської області.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Побачивши таку інформацію від сарказму не втрималися навіть самі прихильники путінської війни проти України, пише «Обозреватель». Вони підкололи оборонне відомство РФ на чолі із Сергієм Шойгу, згадавши вигаданого персонажа Вінні-Пуха та цитуючи рядки з вірша про комарів.

«Вже воюємо проти повітряних кульок? «СВО» йде за планом...», «Хахо, викликайте Вінні-Пуха», «П'ятачок, неси рушницю!», «А за ним комарики на повітряній кульці», «Скоро на повітряних зміях полетять», «Скоро в бій підуть параплани», «На черзі комарі-камікадзе», – жартували росіяни.

Щоправда, згодом коментарі, в яких вони якимось чином висміювали версію міноборони про нібито атаку, у російських пабликах почали підчищати та видаляти.

Слідом за цим росіяни вже писали, мовляв, даремно всі сміються, бо повітряні кулі – «гідна заміна БПЛА», вони «не позначаються на радарах і можуть нести серйозні проблеми». Жителі Білгорода взагалі стверджували, що всередині таких куль заховані сотні дронів, які «хочуть їх обстріляти». У результаті багато росіян обурилися, що тепер їх ППО доведеться витрачати дорогі ракети на збиття копійкових, але небезпечних повітряних куль.

«Повітряна куля цілком собі бюджетна і доступна БПЛА. А якщо ще до нього зробити планер на скиданні, то крім неймовірної дальності він набуде ще й точності. Повітряна куля може подолати тисячі км», «Начебто і смішно, але кулька то коштує копійки, можуть запустити 1000 шт., А між ними Storm Shadow», «...Не дуже гарні наслідки будуть», «А ось жителі Білгорода так не думають, як ви. Це не повітряна куля, а зонд, усередині якого невеликі дрони. Нічого страшного, правда? – пишуть деякі росіяни.

Окрім цього, жителі країни-агресора приплели сюди «шведсько-американський аеростат із новітньою шпигунською апаратурою», який у 2000-х нібито приземлився у Заполяр'ї. А закінчилася дискусія тим, що росіяни зголосилися про те, як хочуть «миру» – закликали домовлятися з Україною, щоправда, на умовах Кремля.