Франція конфіскувала віллу колишньої дружини Путіна

Коментарi:

Французька влада конфіскувала віллу «Сюзанна» (вона ж Rêverie) неподалік Біарріца, власником якої є підприємець Артур Очеретний — чоловік колишньої дружини президента Росії Володимира Путіна Людмили, пише Challenges.

Читайте МН у Telegram: тільки важливі новини

Особняк у стилі ар-деко площею 450 м² з парком 0,5 га, басейном та полем для гольфу знаходиться в Англеті на березі Біскайської затоки. Його оцінна вартість становить 5,4 млн. євро. Після вторгнення Росії до України нерухомість закинули.

За даними видання, віллу вилучили ще 6 грудня минулого року. Це сталося після скарги Transparency International — неурядової організації боротьби з корупцією, яка вимагає перевірити походження коштів на її купівлю. Розслідуванням займався відділ прокуратури Парижа боротьби з організованою злочинністю. Співробітники відомства обшукали особняк.

Вперше про французьку віллу, оформлену на нового чоловіка Людмили Путіної, розповів Центр з дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP). Він з'ясував, що покупка відбулася після розлучення з президентом у 2013 році. Пізніше «Сьогодні» писало, як Людмила, яка змінила прізвище на Очеретна, особисто приїжджала дивитися будинок із молодшою дочкою Катериною в оточенні кількох охоронців. Поруч із віллою «Сюзанна» знаходиться вілла «Альтаміра», зареєстрована на тепер уже колишнього чоловіка Катерини Тихонової Кирила Шамалова.

У 2022 році розслідування про життя та елітну нерухомість колишньої дружини Путіна випустила команда Олексія Навального. У ньому говорилося, що Людмила та її новий чоловік Артур Очеретний одержують від мерії Москви, «Газпромбанку» та інших компаній мільйони рублів, а також володіють квартирами та віллами у Франції, Швейцарії та Іспанії.

Раніше повідомлялося, що за час війни колишня дружина Путіна заробила мільярд рублів завдяки мікрофінансовій організації CarMoney: бізнес пішов у гору на тлі погіршення економічної ситуації в країні, наслідком якого став бум «позик до зарплати».