По авіабазі в окупованому Джанкої завдано удару модернізованою зброєю

Коментарi:

Ліквідовано три батареї ППО, гелікоптери і не лише.

Удари по військовому летовищу в Джанкої в тимчасово окупованому Криму були спільною операцією Збройних сил України та Головного управління розвідки Міноборони України. Після атаки було дві хвилі детонації, точні наслідки поразок модернізованою зброєю уточнюються.

Поки що відомо, що на аеродромі знищено три батареї ППО, кілька вертольотів, склад БК та інші «жирні» цілі.

Удару по аеродрому в Джанкої було завдано модернізованою радянською зброєю. Це стало несподіванкою для окупантів, тож наслідки та масштаби поразок, за попередніми даними, стали значними.

З високою ймовірністю в результаті удару було знищено три батареї ППО, розташовані на території аеродрому Джанкой. Загарбники могли також втратити кілька гелікоптерів, цистерну ПММ, склад боєприпасів, дві станції РЛС, одну станцію РЕБ/РЕК та пускову установку берегового ракетного комплексу «Бастіон».

У ніч на 17 квітня в Джанкої пролунали вибухи: місцеві почали повідомляти, що спалахнула потужна пожежа в районі військового аеродрому. Тим часом, російські пропагандисти почали писати, що «в полі горить трава».

На військовій авіабазі поблизу Джанкоя дислокується 39-й вертолітний полк 27-ї змішаної авіаційної дивізії 4-го командування ВПС та ППО Південного військового округу РФ, три авіаційні ескадрильї на Мі-8, Мі-35М, Мі-28, Ка-52. там дислокуються вертольоти прикордонної служби ФСБ.