По Чернігову вдарили "Іскандерами": окупанти вбили 14 людей, понад 60 – поранили

Коментарi:

Російські війська завдали трьох ракетних ударів по Чернігову 17 квітня, ракети потрапили майже центром міста. Є жертви та багато поранених.

Читайте МН у Telegram: тільки важливі новини

Головне станом на 13:00:

Відомо про щонайменше 14 загиблих (серед них 25-річна лейтенант поліції) та 61 потерпілому (серед них діти). Врятовано 3 людей, але під завалами, ймовірно, продовжують бути люди.

РФ била по густонаселеному району, що знаходиться неподалік центру. Ворог застосував крилаті ракети "Іскандер".

Метою став соціальний об'єкт, не пов'язаний із критичною інфраструктурою. Зруйновано елементи стін із 6 поверхів – з третього по шостий поверх та прибудови до неї. Також пошкоджено лікарню, центральний корпус Чернігівської політехніки та десятки автомобілів.

Попередньо, 16 будинкам завдано пошкоджень, переважно там вибито вікна. Триває обхід та обстеження квартир.

У районі, де були прильоти, відключили всі комунікації (світло, газ), щоб не було ще більших руйнувань. О 17:00 планують відновити подачу електрики та газу.

Три ракети

О 9:03 три вибухи пролунали у місті, зокрема у густонаселеному районі. Пряме потрапляння до будівлі соціальної інфраструктури. Це 8-поверхова будівля. Візуально зруйновані елементи стін з 6 поверхів – з третього по шостий поверх та прибудови до нього.

Крім того, пошкоджено будівлі, що знаходяться поруч – пошкоджено багато автомобілів у цьому районі.

"Там соціальна міська інфраструктура. Це густонаселений район, перехрестя двох вулиць. Тому там було багато і транспорту на цей час", – зазначив в.о. мера Чернігова.