Буданов анонсував удари по «критично важливим військовим об`єктам» Росії

Коментарi:

Україна готує нові атаки на військові та промислові об'єкти на території Росії за допомогою безпілотників та диверсійних підрозділів, у яких беруть участь росіяни, заявив генерал-лейтенант начальник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Кирило Буданов.

Читайте МН у Telegram: тільки важливі новини

«Ми запропонували план, спрямований на скорочення російського потенціалу. Воно охоплює безліч аспектів, наприклад, військову промисловість, критично важливі військові об'єкти, їхні аеродроми, їх пункти управління», — сказав Буданов в інтерв'ю The Washington Post.

За його словами, мета полягає в тому, щоб показати президент РФ Володимир Путін не може «захистити населення від проникнення війни до Росії». «Коли ви знаходитесь, скажімо, у Санкт-Петербурзі і бачите війну тільки по телевізору, ви завжди будете підтримувати її... Але люди починають нервувати, коли якийсь об'єкт [зазнає нападу] поряд з їхнім будинком», – зазначив Буданов.

При цьому глава військової розвідки України наголосив, що зенітні ракети С-300, які намагаються збити українські дрони, завдають більших збитків російським об'єктам, ніж самі безпілотники.

Напередодні, 18 квітня, джерела «Української правди» в ГУР повідомили, що українські сили атакували 590-й окремий радіотехнічний вузол військової частини 84680, розташований у Мордовії. Під удар безпілотників потрапив загоризонтний радіолокатор 29Б6 «Контейнер» у Ковилкіно, здатний виявляти цілі на відстані до 3 тис. км та висоту понад 100 км. Він входить до системи розвідки та попередження про повітряно-космічний напад (СПРН) Росії.

Атакувавши російську СПРН, Україна, можливо, перетнула одну з «червоних ліній» Москви, зазначив Newsweek. Якщо РЛС «Контейнер» справді постраждала, то це може відповідати одній із умов, що визначають можливість застосування ядерної зброї, які містяться в указі президента РФ. Йдеться про «вплив противника на критично важливі державні або військові об'єкти Російської Федерації, виведення з ладу яких призведе до зриву дій у відповідь ядерних сил».