У Севастополі ЗСУ вразили корабель, що діставав із дна субмарини

Коментарi:

Не менш рідкісний екземпляр, ніж ракетний крейсер "Москва".

Інформація, що надходить з окупованого Криму, про знищення російського рятувального судна «Комуна», з великою ймовірністю, достовірна, оскільки фрагменти конструкції корабля з місця вибуху на відео збігаються з іншими знімками.

Про це пише військовий експерт Олександр Коваленко.

«Інформація про те, що сьогодні вранці в Севастополі, в Сухарній бухті, було завдано удару по рятувальному судну «Комуна», загалом, заслуговує на довіру. На відео, яке публікується у відкритих джерелах, можна розпізнати ряд властивих «Комуні» елементів», – зазначає він.

За словами експерта, «Комуна» – це єдине свого роду рятувальне судно підводних човнів у складі ВМФ РФ.

«Іншого такого просто немає. Але, що найцікавіше, будувалося воно над Російській Федерації, над СРСР, а період Російської імперії! Судно було закладено 1912-го, введено в дію 1915-го... З того часу подібне судно так і не було збудовано, а це продовжувало експлуатуватися. Якщо офіційно підтвердиться знищення «Комуни», то це не менш унікальна мета, ніж ракетний крейсер «Москва», але ще й раритетна! Чекаємо на підтвердження з нетерпінням!» – зазначає він.

За час свого існування "Комуна" підняла п'ять підводних човнів у 1917, 1928, 1931, 1956 та 1957 роках. Максимальна глибина та розмір піднятого корабля – 84 метри, коли у 1931 році підняли 68-метрову субмарину "Робітник".

Удар по "Комуні" у Севастополі підтвердили ВМС.

"Сьогодні в Криму українські ВМС дістали черговий корабель зі складу чф рф "Комуна". Характер ушкоджень верифікується. Але однозначно корабель виконувати завдання тепер не здатний", – повідомив речник ВМС Дмитро Плетенчук.