Мер Харкова заявив про знищення Росією всієї електрогенерації у місті

Коментарi:

Харків не може самостійно генерувати електрику після російських ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури у місті, заявив мер Ігор Терехов.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

«Наш ворог завдав потужних ударів по енергетичній галузі, яка живила наше місто. На жаль, їм вдалося зруйнувати всі ТЕС, трансформаторні підстанції, і сьогодні власної генерації у Харкові немає, на жаль», – сказав градоначальник в ефірі українського телеканалу «Рада».

Він зазначив, що інші області України постачають електропостачання до Харкова, але у місті спостерігається великий дефіцит та перебої. У Харкові запроваджено графіки відключення електрики. Терехов наголосив, що жителі не збираються залишати місто, незважаючи на проблеми з електроенергією.

«Ми відслідковуємо ситуацію, яка кількість населення сьогодні у Харкові. Сьогодні немає масового від'їзду із міста. Ми за чисельністю населення десь на рівні, на якому були до цих руйнувань енергетична система», — заявив він.

З початку квітня Росія розпочала масові обстріли Харкова. Під удар потрапили енергооб'єкти, більшість із яких були повністю знищені. Влада Харківської області ухвалила рішення примусово евакуювати сім'ї з дітьми з 47 прифронтових населених пунктів.

Водночас Росія намагається провокувати паніку в Харкові. На початку квітня МВС України попередило про «ворожу дезінформацію» — повідомлення про евакуацію жителів, що нібито почалася, у зв'язку з оточенням міста.