Сьогодні на фронті відбулося 79 бойових зіткнень, ворог тричі ліз на Кринки, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на вечір 26 квітня.Триває 793 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави.

Сьогодні зафіксовано 79 бойових зіткнень.

Ворог завдав ракетного та 67 авіаційних ударів, здійснив 54 обстріли з РСЗВ.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність.

На Куп’янському напрямку відбито 7 атак в районах населених пунктів Кислівка, Берестове Харківської області; Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському відбито 9 атак в районі Серебрянського лісництва Луганської області; населених пунктів Терни та південніше Зарічного Донецької області

На Бахмутському напрямку відбито 8 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Виїмка, Спірне та Іванівське Донецької області, де ворог намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку відбито 23 атаки в районах населених пунктів Архангельське, Керамік, Очеретине, Семенівка, Уманське, Калинове Донецької області. Там ворог за підтримки авіації намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Пречистівка та Урожайне Донецької області. Тут ворог за підтримки авіації 12 разів намагався прорвати нашу оборону.

На Оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, тричі атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. За підтримки авіації, здійснив три безуспішні атаки на позиції наших військ в районі Кринок.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника. Підрозділи ракетних військ уразили два райони зосередження особового складу, радіолокаційну станції, три засоби ППО, станцію РЕБ, складу матеріально-технічних засобів.