Головком Сирський заявив союзникам, що ситуація на фронті «складна і має тенденцію до загострення»

Коментарi:

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів у соцмережах про те, як 26 квітня виступив на 21-му засіданні контактної групи з питань обороноздатності України у форматі «Рамштайн», що пройшло в онлайн-форматі.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

«Я у свою чергу поінформував учасників коаліції про складну оперативно-стратегічну обстановку, яка має тенденцію до загострення; специфіку здійснення противником авіаударів щодо об'єктів енергетичної інфраструктури; про наші нагальні потреби в ракетах, боєприпасах, озброєнні, військовій техніці та ключову роль їх своєчасного надходження», — заявив Сирський.

Головком ВСУ подякував учасникам контактної групи та особисто голові Міноборони США Ллойду Остіну за послідовну підтримку України.

Нагадаємо, через прорив російських військ у районі Очеретино на авдіївському фронті ЗСУ загрожує поразка у західній та південній частині Донецької області. Якщо ВСУ не зможуть створити стійку оборону на цій ділянці, то російські війська матимуть шанс розвинути наступ на Покровськ та Костянтинівку.