Миколаївський нардеп Костенко про 50-тисячне угруповання росіян на півночі: "Вони становлять небезпеку"

Коментарi:

Полковник СБУ Роман Костенко пояснив, із якою метою 50 тис. російських військ стоїть на кордоні з Україною.

"Якщо ми говоримо про угруповання "Північ", яке зараз налічує 50 тис. осіб, то наскільки ця сила може бути небезпечною і чи допоможе нам допомога від Заходу стримати ворога?" – запитала у Романа Костенка журналістка телеканалу "Прямий".

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

У відповідь полковник СБУ підтвердив, що російські війська на нашому кордоні можуть згодом бути використані для ведення наступу.

Інтерв'ю Романа Костенка можна переглянути на каналі YouTube .

Народний депутат озвучив інформацію щодо стану російського угруповання на кордоні з Україною: "Про це угруповання ми говорили навіть на комітеті, і розвідка бачить, що це угруповання оборонного характеру, яке знаходиться там. Взагалі їхнє завдання після рейдів РДК на територію Білгородської області поки що стоятиме обороні. Там і строковики, там не найкращі їхні війська, але вони там є і справді для нас становлять небезпеку".

При цьому відомий "кіборг" підкреслив: "Чи почнуть вони рухатися з Півночі? Це можливий варіант, але ми це побачимо: ми побачимо як мінімум перекидання броньованих частин, оснащених більш серйозною технікою. Це може бути, але станом на сьогодні найбільша загроза у нас напрямок Часового Яру. Вони продовжують впроваджувати свої плани щодо захоплення Луганської та Донецької областей".

Читайте також Жоден росіянин не поводився в полоні гідно, – полковник Костенко

Про те, яка небезпека реально нависла над Харковом, Роман Костенко сказав так: "Щодо Харкова не стоїть питання захоплення міста. Від 30 до 50 тис. у угрупованні "Північ", а цього не достатньо, щоб захопити Харків, але проводити якісь операції вона може. Я думаю, що ми більше маємо боятися заяв Путіна щодо "санітарної зони".

Хто такий Роман Костенко

З початку повномасштабного вторгнення Роман Костенко воює на південному напрямку. Він один із керівників оборони Миколаєва. Костенко – полковник СБУ, обіймав керівні посади у Центрі спеціальних операцій «А». З квітня 2014 року по травень 2019-го у складі миколаївської 79-ки брав активну участь у боях на Донбасі, зокрема в обороні Донецького аеропорту. Позивний «Грім».