Німеччина передала Україні боєприпаси до IRIS-T та 10 БМП Marder

Коментарi:

Також ЗСУ отримали зенітний ракетний комплекс SKYNEX з боєприпасами.

Уряд Німеччини 29 квітня звітував про чергову партію військової допомоги Україні, до якої зокрема увійшли додаткові засоби протиповітряної оборони, снаряди та бронетехніка.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Як повідомляє «Європейська правда», це випливає із переліку на сайті німецького уряду.

Останнім часом Німеччина передала Україні 10 бойових машин піхоти Marder з боєприпасами та запчастинами, боєприпаси для танків Leopard 2 та 7500 боєприпасів калібру 155 мм.

Також ЗСУ отримали від Німеччини зенітний ракетний комплекс SKYNEX з боєприпасами, майже 30 тисяч боєприпасів до самохідних зенітних установок Gepard, невказану кількість ракет для системи ППО IRIS-T SLM, станцію радіолокації повітряного спостереження TRML-4D.

У переліку також повідомляється про передачу мостоукладочного танка Beaver з запчастинами, броньованої інженерної машини DACHS, 9 мінних плугів, системи самозахисту для вертольотів AMPS, 60 підвісних моторів, 600 світлодіодних ламп та 6 тягачів для перевезення танків М1070.

Для забезпечення військових Німеччина також передала Україні 18 тисяч патронів калібру 40 мм, 3000 переносних протитанкових ручних гранатометів RGW 90, 120-мм мінометні боєприпаси, майже 2000 маскувальних сіток, 2000 дощовиків та 100 тисяч аптечок.