Цигани в Тамбовській області здали на брухт новітній російський безпілотник

Коментарi:

У Тамбовській області роми привезли до пункту прийому брухту російський безпілотник «Орлан-10».

Працівники викликали поліцію та саперів, пише Baza. Правоохоронці з'ясовують, яким чином дрон опинився біля ромів. Після дослідження його відправлять до Москви.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

"Орлан-10" – новий російський безпілотник, розроблений і випускається петербурзьким підприємством "Спеціальний технологічний центр" (СТЦ). Дрон призначений для розвідки та спостереження. Він може транслювати цілі для ураження різними бойовими машинами, а також використовуватись для коригування артилерійського вогню та радіоелектронної боротьби.

На початку вторгнення в Україну Міноборони Росії заявляло, що "Орлан-10" застосовується на фронті ще й у ударному варіанті. Для цього його оснащують уламково-фугасними міні-бомбами, переробленими з боєприпасів ВОГ-25 для підствольного гранатомета, а потім запускають з катапульти.

"Орлан-10" – наймасовіший російський безпілотник, який застосовує Збройні сили Росії. Генеральний конструктор СТЦ Роман Іванов стверджував, що Україна намагається скопіювати дрон, але такі апарати програють порівняно з оригіналом.