У суді Миколаєві розглядали справу воїна, який загинув під Кринками

Коментарi:

Мама воїна, який загинув під час виконання бойового завдання поблизу села Кринки Херсонської області звернулась до суду із заявою.

Вона просила встановити факту смерті її 38-річного сина, посилаючись на те, що у зв’язку з відсутністю відповідних документів, які є підставою для державної реєстрації смерті, неможливо провести таку реєстрацію.

Це, в свою чергу, не дає жінці скористатись своїми правами, пов’язаними зі смертю сина, зокрема, спадкування, отримання статусу членів сім’ї загиблого військовослужбовця, допомоги.

У грудні 2023 року, під час виконання бойового завдання, поблизу Кринок, військовослужбовець отримав поранення, несумісні з життям, внаслідок обстрілу зі стрілецької зброї.

У зв’язку з інтенсивними бойовими діями і постійними артилерійськими, мінометними та авіаційними ударами, тіло загиблого евакуювати неможливо.

Суд вирішив повністю задовольнити заяву та встановити факт смерті військовослужбовця під час виконання завдання, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони. Цим рішенням суд не допустив порушення прав матері загиблого захисника України та інших членів його родини.

Рішення підлягає негайному виконанню, повідомляє пресслужба Центрального районного суду міста Миколаєва.