Великдень-2024. Які будуть обмеження і чи скоротять на Миколаївщині комендантську годину

Коментарi:

В Україні цього року Великдень відзначать 5 травня. Але через воєнний стан актуальним залишається питання, чи скасовуватимуть комендантську годину і чи будуть якісь обмеження.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Як повідомили Миколаївським новинам у військовій адміністрації, на Великдень комендантська година на Миколаївщині діятиме без змін – з 00:00 до 5:00. Тому відвідати храми та освятити пасочки можна буде після завершення комендантської години.

Миколаївська міськрада рекомендувала керівникам релігійних громад враховувати ці обставини та проводити служби з дотриманням усіх заходів безпеки, розмістити у культових спорудах оголошення про найближчі до них укриття, дотримуватись заходів правового режиму військового стану, комендантської години, поведінки під час повітряної тривоги, уникати великого скупчення людей.

Як повідомили МН у КП «ГДМБ», станом на сьогодні жодних змін у режимі вуличного освітлення у місті не передбачено. Тому освітлення вулиць перед Великоднем буде вимкнено о 23:00 та включено о 5:00 ранку, щоб городяни могли зручно дістатися до храмів та повернутися додому.

Громадський транспорт в обласному центрі працюватиме на Великдень відповідно до режиму комендантської години. У «Миколаївелетротрансі» уточнили, що вранці 5 травня тролейбуси та трамваї розпочнуть роботу з 5:30 (тому що водіям теж потрібен час, щоб приїхати на роботу) та працюватимуть до 22:00.