Суддя Князєв, перебуваючи в СІЗО, розлучився із дружиною. Центральний суд Миколаєва передав їй частину заарештованого майна

Коментарi:

26 квітня ухвалив Центральний районний суд Миколаєва підтримав позов колишньої дружини судді Верховного суду Всеволода Князєва Юлії про розподіл майна подружжя та визнав за нею право власності на якесь майно, заарештоване в рамках кримінального провадження.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Колишня дружина Князєва Юлія, з якою вони розлучилися 16 січня 2024 року, подала позов до суду про розподіл майна подружжя. Зокрема, вона просила визнати за нею право власності на низку майна, зокрема на 2/3 житлового будинку площею 20,2 квадратних метра; 104 600 доларів готівки та грошей на банківських рахунках. У рамках справи Князєва було накладено арешт на житловий будинок Князєва, банківські рахунки подружжя та майно в осередках банку, а також вилучено кошти та інше.

«Позов задовольнити частково. У порядку поділу майна подружжя визнати за (Юлією Князєвою – ред .) право власності на частину у праві власності на житловий будинок... У порядку поділу майна подружжя визнати за (Князєвою – ред.) право власності на частину готівкових коштів, а саме на суму 52 300 доларів», – йдеться у рішенні.

Також суд визнав на Князевій право власності на кошти, розміщені на банківських рахунках: понад 350 тисяч гривень; 87 341 доларів та 110 євро. В іншій частині позову їй було відмовлено.

Нагадаємо, 15 травня 2023 року Спеціальна антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне Бюро спіймали Князєва на хабарі у розмірі 2,7 млн доларів. Його затримали. І лише 31 січня 2024 року він вийшов із СІЗО під заставу (вже вільним і від дружини)

Що відомо про Князєва

Всеволод Князєв закінчив Миколаївський гуманітарний інститут, Український державний морський технічний університет та Одеську національну юридичну академію.

Нагадаємо, Всеволод Князєв – колишній голова Миколаївського адміністративного суду, 1 грудня 2021 року він очолив Верховний Суд України

Всеволод Князєв закінчив Миколаївський гуманітарний інститут Українського державного морського технічного університету у 2001 році.

Читайте також У справі екс-глави Верховного суду Князєва фігурує ще один відомий миколаївець

Почав працювати суддею у 2013 році, а у 2015 році став головою Миколаївського окружного адміністративного суду. З 2017 року – секретар Великої палати Верховного Суду.

Дружина Князєва Юлія Анатоліївна працює приватним нотаріусом.