У 799 добу війни відбулося 109 бойових зіткнень, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на 2 травня щодо російського вторгнення.

Триває 799 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Сьогодні зафіксовано 106 бойових зіткнень.

Ворог завдав 2 ракетних та 58 авіаційних ударів, здійснив 89 обстрілів з РСЗВ.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність.

На Куп’янському напрямку відбито 9 атак в районах населених пунктів Синьківка, Новоєгорівка, Кислівка, Берестове Харківської області; Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку Силами оборони відбито 12 атак в районах Греківки, Невського та Серебрянського лісництва Луганської області; населених пунктів Терни, Ямполівка, Торське Донецької області.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 19 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Роздолівка, Виїмка, Спірне, Новий, Кліщіївка та Іванівське Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку відбито 31 атаку в районах населених пунктів Архангельське, Сокіл, Семенівка, Уманське, Калинове, Яснобродівка, Нетайлове та Первомайське Донецької області. Там ворог намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Костянтинівка та Урожайне Донецької області. Там окупанти за підтримки авіації 13 разів намагалися прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог атакував наші позиції в районі Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Сьогодні здійснив три безуспішні атаки на позиції наших військ в районі Кринок.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 9 районах зосередження особового складу та зенітно-ракетному комплексу.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по двох складах боєприпасів, артилерійській системі та ЗРК.