У Луганській області ATACMS накрив натовп окупантів

Коментарi:

У скупчення росіян прилетіли чотири двотонні ракети.

Селище Кубань у Луганській області знаходиться приблизно за 100 км від лінії фронту — тобто поза радіусом досяжності більшої частини української протипіхотної зброї, як вважалося раніше.

Це можливе пояснення того, чому минулої середи потенційно сотні російських військових зібралися на відкритій місцевості.

Високоточна балістична ракета ATACMS американського виробництва дальністю до 300 км. розкидає до тисячі невеликих суббоєприпасів. Росіяни серед білого дня гуляли полем, а український безпілотник їх помітив з висоти, після цього прилетіли чотири двотонні ATACMS. За словами журналістів, одна ракета не вибухнула, а решта трьох розкидали смертоносні маленькі гранати.

Одна ракета ATACMS вибухнула прямо над натовпом приблизно з 116 росіян. За даними Інституту вивчення війни, всі росіяни могли загинути під дощем суббоєприпасів.

Удар у середу, можливо, був одним із найбільш смертоносних за повномасштабну війну, що вказує на погане планування з боку російського командування. Командування ЗС РФ могло знати, що такий удар був вірогідним, адже постачання ATACMS було одним із головних військових пріоритетів України в останні місяці.

За словами журналістів, росіяни знали про те, що Україна може завдавати ударів ATACMS, і були заздалегідь попереджені про те, що ЗСУ атакуватимуть найбільш уразливі скупчення російських сил, включаючи тренувальні полігони. Автори публікації нагадали про те, що коли восени минулого року Україна отримала свою першу невелику партію ATACMS, їх одразу ж запустили кількома російськими аеродромами. Було пошкоджено або знищено близько 20 вертольотів. Згодом, зважаючи на все, на початку квітня, українські екіпажі, обстріляли цінну батарею ППО С-400 російських ВПС. Близько чотирьох пускових установок було знищено