Данія хоче повернути в Миколаїв 8000 студентів і допомогти збудувати поромну переправу

Коментарi:

Данія допомагає Україні і зокрема, Миколаївській області.

Посол Данії в Україні Оле Егберг Міккельсен розповів РБК Україна, які конкретно, проекти зараз розглядають.

Поточний проєкт – гімназія імені Аркаса. Це історична будівля у центрі міста. Ми хочемо показати, що це можливо: реконструювати та відбудовувати. І це знову поверне молодих людей. Інший флагманський проект – реконструкція Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова. Це також те, що нас цікавило.

«Коли Президент Зеленський торік відвідав Миколаїв, це було те, що він сказав, одне з його головних послань: нам треба зробити щось, що поверне молодь, бо демографія міста зміщена, бо тут багато людей старшого віку, які не змогли виїхати, вони лишилися, а молоді не вистачає. І мер, і губернатор поділяють думку, що відкриття кораблебудівного університету поверне вісім тисяч студентів.

Ми також розглядаємо інфраструктурні проекти. Одна з проблем Миколаєва полягає в тому, що через місто проїжджає багато фур – порт закритий, тому все доводиться везти на фурах. Отже, містом, мостом через річку рухаються тисячі вантажівок. Тому ми запропонували та вивчаємо, чи можемо ми допомогти у створенні тимчасової поромної переправи через річку Південний Буг, що означало б, що всі вантажівки не їхали б через місто, бо це забруднює довкілля та руйнує дороги. Ми дуже уважно вивчаємо економічну діяльність, яку можна відновити, тому звертаємося до місцевих компаній, щоб дізнатися, чи можемо їм допомогти», – сказав посол.