На Миколаївщині судитимуть організовану групу за незаконний обіг наркотиків в особливо великих розмірах

Коментарi:

39-річна мешканка Южноукраїнська запропонувала 36-річній жінці та трьом знайомим чоловікам віком від 32 до 52 років зайнятись виготовленням психотропної речовини – PVP та її подальшого збуту.

Організаторка займалась придбанням обладнання, прекурсорів та інших складових для виготовлення психотропної речовини. Для обладнання лабораторії із виготовлення наркозасобів підшукала житлове приміщення в селі Арбузинської громади. Там інші учасники злочинної групи виготовляли синтетичний наркотик та у подальшому збували в Южноукраїнську і Вознесенському районі.

Викрили та припинили злочинну діяльність угруповання наприкінці 2023 року працівники обласного главку поліції спільно з оперативниками УСБУ в Миколаївській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

У листопаді в приміщенні, де виготовлявся психотроп, правоохоронці вилучили близько 100 грамів синтетичного наркозасобу PVP, прекурсори та інші необхідні речовини для виготовлення психотропної речовини.

За місцями мешкання фігурантів вилучили пристрій для вживання наркотичних речовин, лампи накалювання із залишками наркоречовини, шприці, фрагмент паперу фольги, зіп-пакет та дзеркало із залишками та нашаруваннями порошкоподібної речовини та мобільні телефони.

П’ятьом зловмисникам повідомили про підозру за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені організованою групою в особливо великих розмірах.

Слідчі завершили досудове розслідування відносно 36-річної зловмисниці. Прокурори затвердили та скерували обвинувальний акт до суду для розгляду по суті. Їй загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна, повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.