Ігоря Коломойського звинуватили в організації замовного вбивства

Коментарi:

Українському бізнесменові Ігорю Коломойському оголосили про підозру в організації вбивства на замовлення. Про це 8 травня повідомили поліція та офіс генерального прокурора України.

Органи влади України не розкрили імені підозрюваного. У повідомленні МВС його названо «олігархом», у повідомленні прокуратури — «відомим бізнесменом». При цьому в публікаціях влади є фотографії підозрюваного, на яких, незважаючи на ретуш обличчя, можна дізнатися про Коломойського.

За версією слідства, підозрюваний, «діючи за мотивами особистої помсти», 2003 року замовив убивство директора однієї з юридичних компаній. У прокуратурі заявили, що бізнесмен замовив вбивство адвоката через те, що той відмовився виконати вимогу анулювати та визнати недійсним рішення загальних зборів акціонерів неназваної компанії.

Як розповіли в поліції, замах на адвоката вчинили у серпні 2003 року у центрі Феодосії. Четверо нападників побили та поранили його ножем, але лікарі врятували постраждалого. Тоді правоохоронні органи затримали виконавців вбивства на замовлення, їх засудили до позбавлення волі на строки від шести до 12 років. Наразі поліція отримала «неспростовні докази, що підтверджують особу замовника», заявили в МВС.

У повідомленні поліції наголошується, що підозрюваний бізнесмен з вересня 2023 року перебуває під вартою за підозрою у шахрайстві та легалізації майна, отриманого злочинним шляхом.

Ігор Коломойський перебуває під арештом із вересня 2023 року. У Службі безпеки України говорили, що бізнесмена підозрюють у шахрайстві та легалізації майна, отриманого злочинним шляхом. За версією слідства, з 2013 по 2020 рік Коломойський вивів за кордон понад півмільярда гривень (близько 12,5 мільйона доларів) через підконтрольні банківські структури. Незабаром після арешту Коломойському висунули ще два звинувачення в «заволодінні» загалом 15 мільярдів гривень (377 мільйонів доларів) «Приватбанку», що йому належить.