На фронті відбулося 121 бойове зіткнення, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на вечір 8 травня.

Триває 805 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації. Сьогодні вже зафіксовано 121 бойове зіткнення.

Ворог завдав 59 ракетних та 55 авіаційних ударів, здійснив 84 обстріли із РСЗВ.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність.

На Куп’янському напрямку відбито 7 атак в районах населених пунктів Синьківка, Іванівка, Берестове Харківської області; Стельмахівка Луганської області, де ворог намагався покращити тактичне положення.

На Лиманському напрямку відбито 9 атак в районах населених пунктів Макіївка, Невське, Новолюбівка та Серебрянське лісництво Луганської області.

На Бахмутському напрямку відбито 21 атаку в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Андріївка, Верхньокам’янське, Новий, Іванівське та Кліщіївка Донецької області. Таме ворог намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку відбито 35 атак в районах населених пунктів Новоолександрівка, Євгенівка, Сокіл, Новопокровське, Семенівка, Уманське, Нетайлове та Невельське Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Костянтинівка, Парасковіївка та Урожайне Донецької області. Там окупанти за підтримки авіації, 6 разів намагалися прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог 19 разів атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра – здійснив безуспішну атаку на позиції наших військ в районі Кринок.

Протягом доби авіація Сил оборони та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 3 засобах ППО, 2 артилерійських засобах та 8 районах зосередження особового складу противника.