З Києва миколаївські шаблісти вивезли все «золото» чемпіонату України U-23

Коментарi:

8 травня у Києві розіграні командні нагороди чемпіонату України U-23 з фехтування на шаблях. Змагання завершилися подвійною перемогою Миколаєва.

Серед чоловіків миколаївський квартет у складі Богдана Боговіна, В’ячеслава Дзюби, Даніїла Скороход та Євгена Олейніков на шляху до найвищої сходинки п’єдесталу виграли три зустрічі, і зокрема фінальну – проти киян -45:32.

І жіночі командні змагання завершилися переконливою перемогою Миколаєва, за який фехтували Олександра Бондар, Вікторія Коротченко, Володимира Бабенко та Анастасія Цап.

Вони провели на турнірі теж три зустрічі і від жодного суперника не пропустили більше 35 ударів, а у фіналі змусили скласти зброю збірну Києва-1 -45:32.

А напередодні в особистій першості миколаївці теж піднялися на найвищу сходинку п`єдесталу пошани. Олександра Бондар у жінок (тренери Артем Скороход, Юрій Марченко), серед чоловіків – Богдан Боговін (тренер Анатолій Шлікар).

Додамо також, що срібло завоювала ще одна вихованка заслуженого тренера України Артема Скорохода – Вікторія Коротченко, а бронзові нагороди – Вячеслав Дзюба та Данило Скороход.