На Миколаївщині затримали молодого комуніста, який писав політичні статті для іноземного сайту

Коментарi:

Чоловік працював під керівництвом російських кураторів

СБУ затримала керівника підпільної організації "Молода гвардія більшовиків-ленінців" на Миколаївщині. За інформацією прес-служби УСБУ у Миколаївській області та Миколаївській обласній прокуратурі, діяльність цієї організації дистанційно координувалася російською розвідкою.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

За приписом ворога, 25-річний житель міста Первомайська керував забороненим в Україні політичним об'єднанням та готував рекомендовані публікації для підконтрольних кремлівським інформагентствам. Метою його дій було дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в Україні та підірвати довіру до держави з боку міжнародних партнерів.

Чоловік налагодив роботу цілої групи прихильників комуністичного руху та координував свою діяльність із представниками Російської Федерації.

Для конспірації група «ленінців» підписувала свої статті псевдонімами. У матеріалах вони не визнавали незалежності України та заперечували легітимність української влади, а також виправдовували агресивні дії з боку Росії.

«Повномасштабне вторгнення називають "відповіддю" на ескалацію НАТО, а так звану СВО – спробою досягти "нового раунду переговорів із США-НАТО", – зазначили у СБУ.

Слідство виявило, що з лютого 2022 року було розміщено понад 10 пропагандистських публікацій на іноземному соціалістичному сайті.

Затриманому зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Він перебуває під вартою.